Interview

Van Gaal legt uitverkiezing uit: 'Spelers die met hem speelden wezen ons op hem'

Van Gaal legt uitverkiezing uit: 'Spelers die met hem speelden wezen ons op hem'

04-10-2021 17:52

Louis van Gaal ziet dat Mark Flekken een 'Van Gaal-keeper' is. De bondscoach stelt dat de SC Freiburg-goalie onder meer erg goed is in het voetenwerk. Overigens heeft Van Gaal Flekken niet zelf ontdekt: dat heeft het scoutingsapparaat gedaan.

"Hij is ongelofelijk goed met zijn voeten", vertelt Van Gaal op de persconferentie over Flekken. "Dat was Van der Sar ook en Cillessen heeft het ontwikkeld. Flekken is dus een Van Gaal-keeper. Buiten het feit dat Flekken goed is met zijn voeten, zit de verdedigende organisatie van Freiburg ook heel goed in elkaar. De baas van de verdediging is de keeper, in mijn ogen."

Van Gaal legt vervolgens uit hoe hij en zijn staf Flekken hebben 'ontdekt'. "Ik ben altijd op zoek naar betere spelers. Ons scoutingsapparaat heeft Flekken ontdekt. Ook hebben spelers die met hem speelden ons gewezen op hem. Wij gaan dan kijken. Als ik een speler niet ken, dan moet ik die wel uitnodigen. Hoe valt hij in de groep? Dat is heel belangrijk."

In totaal heeft Van Gaal vier keepers geselecteerd. "Waarom ik dat heb gedaan? Omdat ik op zoek ben naar de beste keeper", beredeneert hij. "Cillessen hoort daar ook nog altijd bij. Hij is weer gaan keepen, maar net te laat. Hij moet zich gaan bewijzen bij Valencia, maar Cillessen is gewoon een hele goede keeper."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!