Transfernieuws

Update: 'PSV betaalt een kleine vier miljoen euro aan Spartak Moskou voor Til'

Update: 'PSV betaalt een kleine vier miljoen euro aan Spartak Moskou voor Til'

03-07-2022 16:25 Laatste update: 16:21
1

Steeds meer details over de aanstaande overgang van Guus Til van Spartak Moskou naar PSV worden duidelijk. Volgens Russische media is er een transfersom van vijf miljoen euro met de overgang gemoeid, waar in Nederland wordt gerept over een aanzienlijk lager bedrag.

De berichtgeving uit Rusland wordt onder meer ontkracht door het Eindhovens Dagblad. De regionale krant weet dat het bedrag 'een stuk minder' is dan vijf miljoen euro. De overgang is 'nagenoeg kogeltje rond'. Til zou bij PSV als een 'potentiële basisspeler' gezien worden en kan een meerjarig contract ondertekenen.

Volgend seizoen ligt de competitie langdurig stil door eerst het WK 2022 in Qatar en vervolgens de winterstop. Daardoor worden er twee lange blokken gevoetbald. Het ED stelt dat 'breedte in de selectie' noodzakelijk is. Toch lijkt Til een zware concurrentiestrijd tegemoet te gaan: onder meer Joey Veerman, Xavi Simons (en nu nog) Ritsu Doan kunnen ook achter de spitsen spelen.

Eén ding is zeker: Spartak Moskou gaat fors verlies lijden op Til. In 2018 werd de aanvallende middenvelder nog voor achttien miljoen euro overgenomen van AZ, maar wist in Rusland nooit volledig tot wasdom te komen. Vorig jaar ging het de Nederlands international uitstekend af in het shirt van Feyenoord: bij de Rotterdammers kroonde de spelverdeler zich tot clubtopscorer.

Update: PSV zal een kleine vier miljoen euro neertellen voor Guus Til, meldt het Eindhovens Dagblad. De deal is nagenoeg rond, het wachten is op de inschrijving bij de bonden. Til tekent voor vier seizoenen in Eindhoven.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!