Breaking news

'Witte rook wacht: Van Persie gaat definitief aan de slag bij sc Heerenveen'

'Witte rook wacht: Van Persie gaat definitief aan de slag bij sc Heerenveen'

29 april - 08:28 Laatste update: 10:04

Volgens sportmarketeer Chris Woerts is Robin van Persie de nieuwe hoofdtrainer van sc Heerenveen. De oud-voetballer zal komende zomer de vertrekkende Kees van Wonderen op gaan volgen in Friesland. Een week geleden wisten diverse media al naar buiten te brengen dat Van Persie een akkoord naderde met de huidige nummer tien van de Eredivisie

'Een nieuw avontuur voor Van Persie; hij gaat definitief aan de slag bij sc Heerenveen. Mooie eerste klus als hoofdtrainer in de Eredivisie. Verlies voor Feyenoord', zo brengt Woerts maandagochtend naar buiten. Ondanks dat Feyenoord hoopte Van Persie binnenboord te houden voor een rol bij de Onder-21, kiest de topscorer aller tijden van het Nederlands Elftal toch voor een nieuwe uitdaging buiten Rotterdam. De jeugdtrainer is bijna in het bezit van het hoogste trainersdiploma en zou plannen hebben om één assistent mee te nemen naar Heerenveen.

Later in de ochtend brachten ook de Leeuwarder Courant en het Algemeen Dagblad naar buiten dat Van Persie aan de slag zal gaan in het Abe Lenstra Stadion. De oefenmeester zal een contract van twee jaar gaan tekenen, zo klinkt het.

Na zijn terugkeer bij Feyenoord in de winter van 2018, hing Van Persie anderhalf jaar later zijn schoenen aan de wilgen. De 102-voudig international van Oranje begon in maart 2020 aan zijn trainerscarrière. Zo was de oud-voetballer tot juni 2021 spitsentrainer bij Feyenoord, waarna hij ook nog de rol van techniektrainer op zich nam. In juli 2021 stroomde Van Persie door naar de jeugdopleiding van Feyenoord, waar hij in juli 2023 aan werd gesteld als trainer van de Onder-18 en het elftal in de Youth League. In 34 jeugdwedstrijden wist Van Persie als trainer achttien wedstrijden te vinden, gingen er tien verloren en eindigde zes wedstrijden in een gelijkspel.