Dit heeft Bergwijn te zeggen over het opwachten van de Ajax-spelersbus

16 april - 20:17

Steven Bergwijn, aanvoerder van Ajax, toont begrip voor de supporters die na de vernederende nederlaag tegen Feyenoord de spelersbus opwachtten bij de Johan Cruijff ArenA. VoetbalNieuws neemt de uitspraken van de aanvoerder van Ajax met je door!

"Ik had waarschijnlijk hetzelfde gedaan," verklaart Bergwijn in de gesprek met de clubkanalen van de Amsterdammers. De Klassieker van 7 april eindigde in een dramatische 6-0 nederlaag voor Ajax, waarna de fans verhaal kwamen halen. "Het was een lastige week," geeft Bergwijn toe in een gesprek met Ajax TV. Na de wedstrijd koos hij ervoor om te zwijgen: "Wat kan je zeggen? Beter je mond houden en je schamen."

Toen de bus arriveerde, gingen Bergwijn en trainer John van 't Schip in gesprek met de opgewachte fans. "Ze hebben hun emotie getoond, en dat is begrijpelijk. We hebben ze nodig; zonder hen zijn we nergens," erkent Bergwijn. Hij benadrukt de steun die de supporters het gehele seizoen bieden, ondanks de sportieve tegenslagen.

Ajax wist zich enigszins te herpakken met een 2-1 overwinning op FC Twente na een slechte eerste helft. "In de rust zeiden we dat het zo niet langer kon. Met de energie van de fans in de tweede helft ging het veel beter," aldus Bergwijn. Hij scoorde het winnende doelpunt, wat enige verlichting bracht na de eerdere tegenslag.