Nieuws

Haaland is niet alleen: dit zijn de huidige topscorers van de Premier League

Haaland is niet alleen: dit zijn de huidige topscorers van de Premier League

16 april - 07:10 Laatste update: 07:10

De strijd om de titel van topscorer in de Premier League is dit seizoen ongekend spannend. Manchester City's Erling Haaland scoorde afgelopen seizoen 36 doelpunten en trok daarmee aan het langste eind. Lukt hem dat dit jaar weer of neemt iemand anders deze topscorers titel op zich? VoetbalNieuws.nl brengt je op de hoogte van de huidige tussenstand.

Haaland, bekend om zijn fenomenale scoringsvermogen, blijft het net vinden met een ongeëvenaarde consistentie. Zijn bijdrage is cruciaal voor Manchester City's ambities dit seizoen. Aan de andere kant heeft Cole Palmer zich ontpopt als een sleutelspeler voor Chelsea, met name na zijn recente prestatie waarin hij vier keer scoorde tegen Everton. In dit duel scoorde de Engelse middenvelder een 'perfecte hattrick'. Dit houdt in dat een speler met zijn linkerbeen, zijn rechterbeen en hoofd moet scoren binnen één helft. Beide spelers hebben nu twintig doelpunten op hun naam staan en delen de koppositie.

Cole Palmer was vier keer trefzeker tegen Everton.
Cole Palmer was vier keer trefzeker tegen Everton.

Net achter de leiders bevindt Ollie Watkins van Aston Villa zich op de tweede plaats met negentien goals. Door het sterke seizoen van Villa, komt de spits veel in scoringspositie. De Villans staan momenteel op de vierde plaats wat recht geeft op Champions League-voetbal. Op de derde plaats staan drie spelers die ieder zeventien keer het net vonden: Alexander Isak van Newcastle United, Mohamed Salah van Liverpool, en Dominic Solanke van AFC Bournemouth. 

Topscorers Premier League 2023/2024

1. Cole Palmer (Chelsea) & Erling Haaland (Manchester City) - 20 doelpunten
3. Ollie Watkins (Aston Villa) - 19 doelpunten
4. Mohammed Salah (Liverpool), Dominic Solanke (Bournemouth) & Alexander Isak (Newcastle United) - 17 doelpunten

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!