Nieuws

Haaland loopt uit op Palmer: dit zijn de huidige topscorers van de Premier League

Haaland loopt uit op Palmer: dit zijn de huidige topscorers van de Premier League

Gisteren, 23:20 Laatste update: 23:20

De strijd om de titel van topscorer in de Premier League is dit seizoen ongekend spannend. Manchester City's Erling Haaland scoorde afgelopen seizoen 36 doelpunten en trok daarmee aan het langste eind. Lukt hem dat dit jaar weer of neemt iemand anders deze topscorers titel op zich? VoetbalNieuws.nl brengt je op de hoogte van de huidige tussenstand.

Haaland, bekend om zijn fenomenale scoringsvermogen, blijft het net vinden met een ongeëvenaarde consistentie. Met nog één wedstrijden te gaan heeft de Noor een voorsprong en is het nog maar de vraag of iemand hem nog in kan halen.

Aan de andere kant heeft Cole Palmer zich ontpopt als een sleutelspeler voor Chelsea, met name na zijn recente prestatie waarin hij vier keer scoorde tegen Everton. In dit duel scoorde de Engelse middenvelder een 'perfecte hattrick'. Dit houdt in dat een speler met zijn linkerbeen, zijn rechterbeen en hoofd moet scoren binnen één helft. In de één na laatste speelronde waren beide heren wederom trefzeker, alleen scoorde Haaland tweemaal.

Topscorers Premier League 2023/2024

1. Erling Haaland (Manchester City) - 27 doelpunten
2. Cole Palmer (Chelsea/Manchester City) - 22 doelpunten
3. Alexander Isak (Newcastle United) - 20 doelpunten
4. Ollie Watkins (Aston Villa) & Dominic Solanke (Bournemouth) - 19 doelpunten
5. Mohammed Salah (Liverpool) - 18 doelpunten