Nieuws

Wie reikt de KNVB Beker uit wanneer NEC de finale wint?

Wie reikt de KNVB Beker uit wanneer NEC de finale wint?

15 april - 19:11 Laatste update: 21 april - 10:45

Aankomende zondag is het zover: de KNVB-bekerfinale tussen NEC en Feyenoord. Mochten de Nijmegenaren de beker veroveren, dan zal niemand minder dan Frans Janssen hem uitreiken aan aanvoerder Bram Nuytinck. Janssen, een waar clubicoon, speelde tussen 1977 en 1992 meer dan vierhonderd wedstrijden voor NEC, en scoorde daarin maar liefst 118 keer.

De in Groesbeek geboren oud-aanvaller kent de spanning van bekerfinales goed. Hij was basisspeler tijdens de dubbele ontmoeting met Ajax in 1983 en assistent-trainer in de verloren bekerfinale tegen Feyenoord in 1994. Die ervaringen maken hem een gepast figuur om de beker over te dragen bij een Nijmeegse zeker.

Als Feyenoord de beker wint, zal Regi Blinker hem uitreiken aan Gernot Trauner. De eindstrijd begint zondag om 18.00 uur in De Kuip. VoetbalNieuws.nl zal daar live verslag van doen. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!