Transfernieuws

'Van de Beek mag op zoek naar nieuwe uitdaging, Frankfurt licht koopoptie niet'

'Van de Beek mag op zoek naar nieuwe uitdaging, Frankfurt licht koopoptie niet'

15 april - 18:10

Donny van de Beek keert terug naar Manchester United na een teleurstellend seizoen bij Eintracht Frankfurt. De Bundesliga-club is niet overtuigd van zijn prestaties en heeft besloten de koopoptie in zijn huurovereenkomst niet te lichten, zo meldt transferexpert Fabrizio Romano.

Van de Beek, die slechts 340 minuten actie zag in de Duitse competitie, zal naar verwachting op zoek gaan naar een nieuwe club. Zowel zijn periodes bij United als Frankfurt waren weinig succesvol. Ondanks de onzekerheid over zijn toekomstige bestemming, wordt algemeen verwacht dat de voormalige Ajax-speler in de zomertransferperiode een nieuwe werkgever zal vinden.

De beslissing van Frankfurt komt daarom ook niet geheel uit de lucht vallen. De club heeft besloten om de koopoptie, bestaande uit elf miljoen euro plus drie miljoen aan extra toeslagen, niet te lichten nog niet officieel bevestigd, maar Romano stelt dat het vaststaat.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!