Nieuws

'SEG blijft spelers van Ajax benaderen, oppassen dat het Kroes niet in de weg zit'

'SEG blijft spelers van Ajax benaderen, oppassen dat het Kroes niet in de weg zit'

15 april - 17:54

Tijdens de nieuwe aflevering van Kick off.. bespraken Valentijn Driessen en Mike Verweij de opmerkelijke actie van Alex Kroes om tijdens de wedstrijd van Ajax tegen FC Twente (2-1) in een skybox te gaan zitten. Daarnaast weet Verweij te melden dat SEG nog een speler van Ajax heeft benaderd voor een overstap, iets wat het duo van De Telegraaf niet slim noemt.

Ondanks zijn schorsing, laat Kroes zich gezicht 'gewoon' zien in de Johan Cruijff ArenA. Tijdens de thuiswedstrijd van afgelopen zondag werd de directeur zelf toegezongen en aangemoedigd via een spandoek. "Hij kent die vader van Steven Bergwijn (red. tevens zaakwaarnemer) al vijftien jaar en die had hem uitgenodigd om bij hem in de box te gaan zitten", weet Verweij te melden. "Dat wordt dan naïviteit genoemd."

Volgens Verweij lijkt Kroes weer terug te gaan keren bij Ajax.  "Dan wordt hij ook verantwoordelijk voor het samenstellen van de selectie, want er is nog geen technisch directeur. Dus dat hij lijntjes heeft met zaakwaarnemers, dat is ook weer niet zo heel gek", kaart de Ajax-watcher aan, die de actie van Kroes niet handig noemt. "Dit zijn foute inschattingen, die hij straks ook weer al directeur kan maken", meent collega Driessen. "Want iedereen loopt nu achter hem aan bij Ajax, prima, maar hij moet nog wel wat bewijzen. Er ligt nergens een imposant trackrecord.

'SEG moet uitkijken bij Ajax'

Tijdens de podcast gaat het ook over het feit dat Sports Entertainment Group, kortweg SEG, spelers van Ajax blijft benaderen. Begin maart maakte zomeraanwinst Borna Sosa nog de overstap naar het makelaarskantoor, dat in 2000 werd opgericht door Kroes. "Er schijnt wederom een speler van Ajax benaderd te zijn door SEG. Dat moet Kees Vos gewoon niet doen, want daar brengt hij Kroes mee in de problemen", meent Verweij. Vos en Kroes kennen elkaar goed en maakten SEG samen groot. "Kroes wil al die Mislintat-aankopen lozen, dan stapt SEG in als makelaarskantoor en dan worden ze allemaal verkocht en pakt SEG daar mooi de regie over", gaat presentator Pim Sedee verder. "Mensen uit dat wereldje kunnen dat natuurlijk zien als fout signaal", vult Driessen aan. "Vanuit Vos zijn oogpunt kan ik het heel goed begrijpen, die wil handeldrijven. Dat is hem niet kwalijk te nemen. Alleen rijdt hij zo wel Kroes in de wielen. En Kroes moet daar veel slimmer mee om gaan."

Ter verdediging van Kroes wil Verweij zijn luisteraars wel met meegeven. "Volgens mij heeft hij bij zijn indiensttreding als algemeen directeur heel duidelijk aangegeven dat hij niet bij deals van SEG betrokken wil zijn. Ajax kan natuurlijk ook gewoon een goede speler van SEG willen kopen, bij welke club dan ook. Ik denk dat hij dat heel duidelijk wil scheiden en zich niet veel met SEG wil bemoeien, maar zij moeten daar zelf ook een stuk verstandiger mee omgaan."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!