Nieuws

Update: zaakwaarnemer Geertruida spreekt geluiden rond contractverlenging tegen

Update: zaakwaarnemer Geertruida spreekt geluiden rond contractverlenging tegen

15 april - 16:50 Laatste update: 17:37

Leegreg Fer, zaakwaarnemer bij Wasserman, heeft de geluiden rond een mogelijke contractverlening van Lutsharel Geertruida tegen gesproken. Via Instagram geeft Fer duidelijk aan dat het om 'fake news' gaat. 'Er zijn geen onderhandelingen, er is geen aanbieding gedaan, geen voorwaarden besproken en er zijn geen eisen gesteld!!!', klinkt het.

Feyenoord zou de gesprekken met Lutsharel Geertruida over een mogelijke contract verlenging wederom gestart, zo wist 1908.nl te melden. Het doorgaans betrouwbare medium meent dat de Rotterdammers hierin informeel een 'exorbitant tegenvoorstel' hebben ontvangen van de verdediger. 'Hoewel de club, de speler en zijn management vooralsnog uiteenlopende ideeën hebben over een mogelijke verlenging, wordt er wel degelijk weer wat werk van gemaakt van een eventuele nieuwe verlenging', zo schrijft het. Ruim een jaar geleden verlengde Feyenoord nog het contract van Geertruida, met als deal dat het de verdediger komende zomer moet verkopen. In augustus van vorig jaar klapte een recordtransfer van Geertruida naar RB Leipzig nog, waardoor de verdediger bij Feyenoord bleef.

Ondanks de afspraak met kamp-Geertruida om de speler komende zomer te zullen verkopen, heeft Feyenoord de hoop om hem nog één extra seizoen in De Kuip te kunnen houden, zo weet 1908.nl te melden. Vooralsnog wordt er niet toegehapt door de entourage van de jeugdexponent. Integendeel zelfs, schrijft het medium. Er zou namelijk een tegenbod verschijnen. Het zou daarin gaan om een eventuele contractverlenging met een jaarsalaris van maar liefst drieënhalf miljoen euro, vergelijkbaar met wat hij in Leipzig kon gaan verdienen.

Feyenoord lijkt vooralsnog niet mee te willen gaan met een mogelijk exorbitant tegenvoorstel, waardoor het de nodige miljoenen mis kan lopen. Er wordt namelijk gesproken over een zomers bedrag van rond de twintig miljoen euro. Afgelopen zomer had RB Leipzig nog dertig miljoen over voor Geertruida. De Oranje-international staat nu nog tot medio 2025 onder contract en lijkt zonder nieuwe verbintenis komende zomer te gaan vertrekken uit zijn geboortestad. Ondanks de rijke interesse in Geertruida zou er nog geen sprake zijn van aanbiedingen voor de veelzijdige verdediger.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!