Breaking news

Almere City maakt aan alle speculaties een eind: Pastoor vertrekt na dit seizoen

Almere City maakt aan alle speculaties een eind: Pastoor vertrekt na dit seizoen

15 april - 16:01 Laatste update: 16:09

De wegen van Alex Pastoor en Almere City gaan komende zomer scheiden, zo maakt de club maandagmiddag zelf bekend. De afgelopen tijd waren er flinke speculaties rond de toekomst van Pastoor, waaraan nu dus een eind is gekomen. De oefenmeester zal de promovendus na dit seizoen gaan verlaten.

'Aan de succesvolle samenwerking tussen hoofdtrainer Alex Pastoor en Almere City FC komt na dit seizoen een einde. Pastoor is hoofdverantwoordelijk voor de grootste sportieve successen tot nog toe in de prille historie van de jongste BVO van Nederland', schrijft de club in een statement. Pastoor werd in januari 2022 aangesteld als hoofdtrainer en bracht weer hoop in Flevoland. In het seizoen 2022/23 eindigde Almere City als nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie en dwong in de nacompetitie promotie naar de Eredivisie af. Iets wat nog nooit eerder in de jonge geschiedenis van de club was gelukt. 

Met pijn in het hart neemt Almere komende zomer afscheid van Pastoor. "Ik ben trots op het avontuur dat we destijds samen zijn aangegaan en zal Alex voor altijd dankbaar blijven dat hij Almere City FC aan de sportieve status heeft geholpen die het mijns inziens verdient", aldus algemeen directeur John Bes. "Het was een geweldige tijd, waarbij het mijn opdracht was om de prestatiecultuur verder te ontwikkelen.  Dat is mijns inziens goed gelukt, vooral door de optimale samenwerking met de leiding van de club, de staf en de spelers", blikt Pastoor terug. "Deze reis is nog niet voorbij, wat voor ons allen inhoudt dat we de slotfase van de competitie met extra energie zullen ingaan."

 Wie er komend seizoen aan het roer zal staan in Almere, moet nog blijken. Wel werd recent gesproken over een mogelijke terugkeer van oud-assistent Hedwiges Maduro, die na de promotie naar Ajax vertrok.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!