Transfernieuws

'Manchester United blaast interesse in transfervrije middenvelder nieuw leven in'

'Manchester United blaast interesse in transfervrije middenvelder nieuw leven in'

12 april - 10:21 Laatste update: 10:31

Adrien Rabiot staat in de belangstelling van zowel Manchester United als Newcastle. De 29-jarige middenvelder, wiens contract bij Juventus deze zomer afloopt, zou gratis kunnen overstappen. Volgens Calciomercato zijn beide clubs geïnteresseerd om Rabiot transfervrij te verwelkomen, gezien zijn interesse om in de Premier League te spelen.

Het contract van Rabiot bij Juventus, met een jaarlijks salaris van zo'n zeven miljoen euro, loopt in juni af. Onderhandelingen over een verlenging zijn vastgelopen, waarbij gesprekken tussen Juventus en Rabiot's moeder en agent zijn beëindigd. Rabiot en Juventus lijken klaar om aan het einde van het seizoen uit elkaar te gaan. In 2022 was Rabiot dicht bij een overstap naar Manchester United, maar de deal ging niet door vanwege persoonlijke voorwaarden. Manager Erik ten Hag had zelfs persoonlijk met Rabiot gesproken om hem over te halen. Ondertussen overweegt Newcastle Rabiot te benaderen als onderdeel van hun strategie om te voldoen aan de duurzaamheids- en winstregels van de Premier League.

Recent kwam al naar buiten dat Rabiot op het wensenlijstje van United staat om de gehuurde Sofyan Amrabat op te volgen in Manchester. Naast de 43-voudig international zouden ook Joao Neves, Youssouf Fofana en Teun Koopmeiners als mogelijke opties gelden. Nu lijkt United dus voor Rabiot te gaan. De Fransman heeft dit seizoen in alle competities 27 keer gespeeld voor Juventus, waarbij hij drie assists gaf en vier keer scoorde.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!