Nieuws

Wie is Rúben Amorim, de beoogde opvolger van Jürgen Klopp bij Liverpool?

Wie is Rúben Amorim, de beoogde opvolger van Jürgen Klopp bij Liverpool?

9 april - 11:21

Rúben Amorim, geboren op 27 januari 1985 in Lissabon, Portugal, staat op het punt om een nieuwe pagina in zijn voetbalcarrière om te slaan. De huidige coach van Sporting CP zou één van de voornaamste kandidaten zijn om Jürgen Klopp op te volgen als manager van Liverpool. Wie is deze Amorim precies? VoetbalNieuws.nl schetst een portret.

Beginjaren en profcarrière

Amorim is niet alleen bekend vanwege zijn recente successen als trainer, maar ook als voormalig voetballer met een indrukwekkende carrière. Zijn voetbalreis begon bij zijn jeugdclub Belenenses, waarna hij zich aansloot bij Benfica. De rechtermiddenvelder werd driemaal landskampioen met de roodhemden en won ook vijf keer de Taça de Portugal. Bij Benfica speelde hij met merendeel van zijn professionele carrière en maakte hij deel uit van het Portugese nationale elftal dat meedeed aan het WK van 2010 in Zuid-Afrika. De ervaring op het hoogste internationale podium heeft ongetwijfeld bijgedragen aan zijn diepe begrip van het spel, zowel op als naast het veld.

Coachingscarrière: van Casa Pia tot Sporting CP

Na zijn pensioen als speler in 2017, zette Amorim zijn eerste stappen in de coachingwereld bij Casa Pia AC, alvorens hij zijn talenten naar SC Braga en later naar Sporting Portugal bracht. Bij Sporting heeft Amorim de club naar ongekende hoogten geleid, met als hoogtepunt het winnen van de Primeira Liga in het seizoen 2020/2021, de eerste landstitel sinds 2002. Zijn vermogen om jong talent te ontwikkelen hebben hem in de kijker gespeeld bij topclubs in heel Europa. Amorim staat verder bekend om zijn moderne benadering van het voetbal, waarbij flexibiliteit en tactische innovatie centraal staan. Zijn speelstijl kan omschreven worden als dynamisch en veelzijdig, met een sterke nadruk op balbezit en drukzetten.

Amorims visie en Liverpools toekomst

De recente trainerscarrousel in de top maakt de perikelen dan ook bijzonder spannend. Liverpool heeft, na het aanstaande vertrek van Klopp, zijn zinnen gezet op Amorim als de nieuwe roerganger. Er is reeds een mondeling akkoord bereikt voor een contract tot 2027, hoewel zijn huidige verbintenis met Sporting nog doorloopt tot 2026. De grootste uitdaging ligt daarom in de onderhandelingen met Sporting, gezien de mogelijke transfervergoeding die Liverpool zal moeten betalen om Amorim vrij te kopen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!