Nieuws

Wederom punten in de mindering voor Everton na overtreden financiële regels

Wederom punten in de mindering voor Everton na overtreden financiële regels

8 april - 15:10 Laatste update: 15:10

Everton is wederom gestraft na het overtreden van financiële regels. De club uit Liverpool werd eerder dit seizoen ook al eens zwaar bestraft, maar kreeg in hoger beroep enkele punten uiteindelijk weer terug. In de strijd om lijfsbehoud is het puntenaftrek van nu de volgende klap dit het moet gaan verwerken.

The Toffees zakken door de twee punten in mindering van de vijftiende naar de zestiende plaats. Het gat naar de achttiende plaats was vier punten, maar zakt nu naar twee. Eerder dit seizoen kreeg Everton dus ook al een straf voor het overtreden van de regels, maar toen werd in het beroep het tegendeel bepaald en kreeg de club onder leiding van Sean Dyche wat punten terug.

In het statement van de Premier League valt te lezen dat Everton de 'Profit and Sustainability thresholds' in het seizoen 2022/2023 heeft overtreden. Het zou gaan om een gat van 16.6 miljoen pond. Het totaal aantal punten wat de club nu in mindering heeft gekregen stijgt door dit besluit naar acht.

The Toffees hadden niet lang nodig om na te denken en gaan in beroep tegen de straf. 'Hoewel het standpunt van Everton was dat geen verdere sanctie passend was, is de club verheugd te zien dat de Commissie het merendeel van de door de club aan de orde gestelde kwesties heeft erkend', valt te lezen op de clubwebsite. 'Everton en haar wettelijke vertegenwoordigers zijn begonnen met de voorbereidingen om in beroep te gaan tegen het besluit van de Commissie.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!