Nieuws

'Deze twee clubs hebben de beste papieren om Huijsen over te nemen van Juventus'

'Deze twee clubs hebben de beste papieren om Huijsen over te nemen van Juventus'

26 maart - 08:50

Borussia Dortmund en Newcastle United hebben volgens De Telegraaf de beste papieren om Dean Huijsen vast te leggen. De in Nederland geboren verdediger lijkt komende zomer door gebrek aan perspectief een transfer te willen maken.

Bij Dortmund wordt Huijsen gezien als mogelijke opvolger van Mats Hummels. Hummels is met zijn 35 jaar op zijn retour en bij Dortmund de laatste tijd niet meer zo onomstreden als voorheen. Newcastle ziet in Huijsen een extra defensieve optie na de blessure van Sven Botman. De Nederlandse verdediger raakte tegen Manchester City ernstig geblesseerd en komt hoogstwaarschijnlijk dit seizoen niet meer in actie.

Huijsen staat nog tot medio 2028 onder contract bij Juventus. Door gebrek aan speeltijd leek de in Nederland geboren Spanjaard open te staan voor vertrek bij de Oude Dame.  Sinds afgelopen winter wordt Huijsen door Juventus verhuurd aan AS Roma. In de Italiaanse hoofdstad pendelt de verdediger tussen bank en basis.  

Volgens de krant zijn Dortmund en Newcastle op dit moment de enige serieuze kandidaten voor de handtekening van Huijsen. Italiaanse media melden wel dat Juventus Huijsen wil gebruiken als ruilmiddel om Teun Koopmeiners van Atalanta Bergamo in te lijven. Huijsen moet Juventus ongeveer dertig miljoen euro opleveren.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!