Nieuws

Dankwoord naar Eindhoven: wat zei Branthwaite over zijn avontuur bij PSV?

Dankwoord naar Eindhoven: wat zei Branthwaite over zijn avontuur bij PSV?

22 maart - 09:55

PSV heeft een enorm dankwoord gekregen van Jarrad Branthwaite. De Engelse verdediger is voor het eerst opgeroepen voor Engeland en dankt daar de Eindhovenaren ook voor een deel voor. Branthwaite kan zijn debuut gaan maken tegen Brazilië.

'Ik ging naar het buitenland en deed nieuwe levenservaringen op', zegt Branthwaite tegen de Engelse krant The Independent. 'Het was enorm, ik denk dat het daar allemaal begon. Ik denk dat ik daardoor een meer man ben geworden en dat ik terug kon keren naar de Premier League en regelmatig kon spelen nadat ik in het buitenland was geweest.'

Het avontuur in het buitenland heeft de Everton verdediger meer zelfstandig gemaakt. 'Ik was toen twintig jaar en je moet het zelf leren, op eigen benen staan. Er is niemand anders om je te helpen.' Mede door het avontuur bij PSV en zijn goede seizoen bij Everton ontving Branthwaite de uitnodiging. 'ls je aan het begin van het seizoen had gezegd dat ik in de Engelse selectie zou zitten, dan had ik het waarschijnlijk niet gedacht, maar dat is waar ik nu ben en ik ben erg blij om hier te zijn.'

In totaal speelde de Engelsman 36 wedstrijden in Eindhoven. Daarin kwam hij vier keer tot scoren en gaf hij ook twee assists. Aan het einde van het seizoen wist hij met PSV ook nog de KNVB beker te winnen. Na zijn terugkeer vanuit de huurperiode groeide hij uit tot vaste basisspeler bij The Tofffees. Dit seizoen was hij actief in 25 Premier League wedstrijden en daarin scoorde hij tweemaal.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!