Nieuws

Dit is waarom Huijsen vlak na zijn goal vroeg werd gewisseld bij AS Roma

Dit is waarom Huijsen vlak na zijn goal vroeg werd gewisseld bij AS Roma

19 februari - 10:11

Dean Huijsen maakte zondag net voor rust de 0-1 voor AS Roma op bezoek bij Frosinone. In de tweede helft liepen de Romeinen uit naar 0-3, maar deden dat zonder de Nederlander, die in de rust in de kleedkamer achterbleef. Dit is waarom de jonge verdediger snel na zijn goal werd gewisseld. 

In minuut 38 kreeg Huijsen de bal op de middenlijn aangespeeld door Gianluca Mancini. De 18-jarige verdediger dribbelde vervolgens meerdere tegenstanders voorbij en haalde schitterend uit om de 0-1 te noteren. Dit vierde hij op Cristiano Ronaldo's karakteristieke manier, om vervolgens ook met zijn vinger op de mond richting de supporters van Frosinone te gebaren. Deze manier van juichen leverde de Nederlander een gele kaart op.

Waarom mocht Huijsen de wedstrijd niet afmaken?

Als gevolg van deze gele kaart besloot trainer Daniele De Rossi Huijsen in de rust te wisselen. "Hij zal hiervan leren, hij is nog erg jong", nam de oefenmeester de huurling van Juventus achteraf in bescherming. "De volgende keer zal hij dit niet meer doen; spelers leren en groeien door ervaring. Hij weet dat hij door deze manier van juichen niet aan de tweede helft kon beginnen, omdat hij dus een gele kaart had gekregen."

AS Roma zal het donderdag in de tweede Europa League-ontmoeting met Feyenoord ook zonder Huijsen moeten stellen. De jonge Nederlander is namelijk niet ingeschreven voor het Europese toernooi. In Rome staat alles nog op het spel. Het heenduel in Rotterdam tussen de twee ploegen eindigde namelijk in 1-1.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!