Nieuws

Wie is Isak Hansen-Aarøen, het United-talent dat aan Ajax wordt gelinkt?

Wie is Isak Hansen-Aarøen, het United-talent dat aan Ajax wordt gelinkt?

31 januari - 16:45

Ajax zou in de markt zijn voor Isak Hansen-Aarøen van Manchester United. Wie is dit negentienjarige Noorse talent die zich op kan maken voor een mogelijke transfer? VoetbalNieuws.nl schetst een portret.

Wie is Isak Hansen-Aarøen?

Isak Hansen-Aarøen werd geboren op 22 augustus 2004 in Tromsø, in het koude en uiterste noorden van Noorwegen. De 1,73 meter lange centrale middenvelder bracht een groot gedeelte van de jeugdopleiding van de plaatselijke Tromsø IL door, en maakte op vijftienjarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal, dat op dat moment op het tweede nationale niveau uitkwam.

Isak Hansen-Aaroen, talent van Manchester United die wordt gelinkt aan Ajax

Zijn talent werd meteen erkend met een award voor Talent van het Jaar, dat de Noorse televisie hem in 2019 uitreikte. Bij zijn debuut was Hansen-Aarøen de jongste speler ooit uit de geschiedenis van Tromsø.

Toen Hansen-Aarøen tien jaar oud was, nam hij al eens deel aan de Manchester United Soccer Schools World Skills Final, op het trainingscomplex van The Red Devils. In augustus 2020 werd zijn grote droom werkelijkheid. Trainingsstages bij Liverpool en Everton leverden weinig op, maar United zag wel heil in zijn talent.

Hoe verloopt de carrière van Hansen-Aarøen bij Manchester United?

Op 29 september van dat jaar maakte hij zijn debuut voor het beloftenteam, in de EFL Cup tegen Rochdale. Een week later volgde ook zijn eerste optreden in de Premier League 2, tegen de leeftijdsgenoten van Blackburn Rovers. Op 27 augustus 2021 tekende hij zijn eerste profcontract, maar een officieel debuut in het eerste laat vooralsnog op zich wachten. Wel maakte Hansen-Aarøen onder Erik ten Hag al minuten in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Rayo Vallecano, in de zomer van 2022.

"Ik was de hele wedstrijd aan het wachten op het moment dat hij mijn naam ging noemen", vertelde hij tegenover Noorse media. "Toen hij mij eindelijk riep, vroeg hij of ik tijd nodig had om me warm te maken. Ik zei dat ik er meteen in kon. Ten Hag zei alleen hoe we druk moesten zetten en dat ik lekker moest genieten. Het was geweldig! Ik kan niet omschrijven hoe ik me voelde."

Bekijk hier een aantal hoogtepunten van Isak Hansen-Aarøen.

Hansen-Aarøen is een rechtsbenige spelmaker, die zowel op tien als in de spits uit de voeten kan. Hij speelde in bijna alle Noorse vertegenwoordigende jeugdelftallen, waaronder momenteel nog steeds voor Jong Noorwegen. Op het EK van vorig jaar speelde hij de volledige negentig minuten in de groepswedstrijden tegen Italië, Ierland en Turkije.

Waarom wordt Hansen-Aarøen aan Ajax gelinkt?

Het United-contract van Hansen-Aarøen loopt komende zomer echter af. De gesprekken over een eventuele verlenging hebben vooralsnog niets opgeleverd, waardoor clubs zijn situatie in de gaten houden. Naast Ajax worden ook Atlético Madrid en Napoli aan hem gelinkt. United zou hem graag binnenboord willen houden, maar beseft ook dat een verkoop wellicht de beste optie is. The Red Devils gaan er vanuit dat zijn waarde de komende jaren stijgt en zouden daarom een doorverkooppercentage op een eventuele transfer willen bedingen. Of Ajax zijn volgende bestemming wordt, zal de tijd moeten uitwijzen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!