Transfernieuws

'Ten Hag en Manchester United voeren gesprekken over zomerse komst Zirkzee'

'Ten Hag en Manchester United voeren gesprekken over zomerse komst Zirkzee'

23 januari - 16:39 Laatste update: 16:55

Manchester United zou formatieve gesprekken hebben gevoerd over de mogelijke komst van Joshua Zirkzee, weet transferexpert Ben Jacobs naar buiten te brengen. Al enige tijd circuleert de naam van de 22-jarige spits rond The Red Devils, waar ook Arsenal zou denken aan een transfer. Eerder deze maand kwamen de geruchten rond interesse uit Londen al boven water, waar United al langer naar de aanvaller zou kijken.

'Manchester United is tot nu toe de enige club die formatieve gesprekken voert over een mogelijke transfer van Bologna-aanvaller Joshua Zirkzee, ondanks interesse van andere clubs zoals Arsenal', schrijft Jacobs. Bij Bologna zou Zirkzee mogen vertrekken bij een bedrag van veertig miljoen, zo kwam afgelopen winter al neer buiten. Echter zou Bayern München, de vorige club van Zirkzee, als enige club de mogelijkheid om deze winter al toe te slaan voor de spits. De club zou namelijk een terugkoopclausule hebben opgenomen tijdens de deal in de zomer van 2022. Daarnaast werd ook een doorverkoopclausule van 50% in het contract opgenomen.

Jacobs weet te melden dat het 'zeer onwaarschijnlijk' is dat Bayern de spits terug in de armen wil sluiten en noemt Manchester United de club die tot nu het meeste werk in een mogelijke komst heeft gestoken. Daarnaast geeft de transferexpert aan dat ook clubs als Arsenal, Tottenham en Ajax nog interesse hebben in de doelpuntenmachine van Bologna. Dit seizoen staat de teller van Zirkzee in Italië op acht doelpunten en vier assists in 22 wedstrijden.

Check nu de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD!, waarin we onder meer spraken met Sepp van den Berg