Breaking news

Wegen Jansen en AZ scheiden: Alkmaarders ontslaan hun trainer

Wegen Jansen en AZ scheiden: Alkmaarders ontslaan hun trainer

17 januari - 15:55 Laatste update: 15:55
4

Pascal Jansen is niet langer de hoofdtrainer van AZ. De Alkmaarders ontslaan hun trainer per direct. De opvolger van Jansen is ook bekend. Maarten Martens zal tot aan het einde van het seizoen het stokje overnemen.

Zelf is Jansen duidelijk over het scheiden van de wegen tussen club en trainer. Op de clubwebsite geeft hij het volgende statement: "Ik loop lang genoeg mee in de voetbalwereld dat ik weet dat dit erbij kan horen. Het is uiteraard erg jammer en teleurstellend, want ik was heel strijdbaar om het seizoen met AZ succesvol af te ronden. Ondanks deze teleurstelling ben ik trots op mijn periode bij de club en de kansen die ik hier heb gekregen. En bovenal wil ik mijn spelers en stafleden bedanken voor de prettige en intensieve samenwerking. Ik wens de club en de mensen het allerbeste toe in de toekomst."

Ook directeur voetbalzaken Max Huiberts deed zijn uitspraken over het vertrek. "Gedurende het seizoen hebben we meerdere momenten waarop we als directie en hoofdtrainer de zaken doornemen en uiteindelijk hebben we besloten om uit elkaar te gaan. Ondanks het lastige en ingrijpende besluit zijn we Pascal dankbaar voor wat hij de afgelopen ruim vijf jaar voor de club heeft betekend. We wensen hem dan ook veel succes in zijn verdere carrière."

Maarten Martens, de huidige trainer van Jong AZ, zal tot aan het einde van het seizoen minimaal het stokje overnemen. Martens was zelf als speler actief bij AZ en won in 2009 met de Alkmaarders de landstitel. Ook won hij in 2013 de Johan Cruijff Schaal. Met Jong AZ staat Martens na 21 speelrondes op een twaalfde plaats. Jansen zat 162 officiële duels op de bank. Daarmee is hij de vierde langstzittende trainer allertijden in Alkmaar. Alleen George Kessler, Louis van Gaal en John van den Brom hebben meer duels achter hun naam.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!