Nieuws

Grote ramp voor Nederland-opponent: verdediger scheurt kruisband en kan EK missen

Grote ramp voor Nederland-opponent: verdediger scheurt kruisband en kan EK missen

18-12-2023 08:30

David Alaba heeft zijn kruisband gescheurd en mist mogelijk het Europees Kampioenschap in Duitsland. De aanvoerder van het Oostenrijkse elftal liep de blessure op in de wedstrijd Real Madrid - Villarreal. Los Blancos wonnen wel simpel met 4-1 en namen zo de koppositie van Girona weer over.

In de dertigste minuut sloeg het noodlot toe voor Alaba. In een duel met spits Gerard Moreno zakte de verdediger door zijn knie. Hij moest meteen gewisseld worden en direct na het duel bracht Real Madrid naar buiten dat hij zijn voorste kruisband gescheurd heeft. Spoedig zal de Oostenrijker onder het mes gaan en dan zal hij beginnen aan de lange revalidatie. 

Op 25 juni neem Oranje het op tegen de Oostenrijk, op de laatste speeldag van de poulefase. Met 105 interlands achter zijn naam is Alaba een van de sterkhouders van het elftal. Toch lijkt het EK te vroeg te gaan komen. Voor een gescheurde voorste kruisband staat een revalidatieperiode van negen tot vijftien maanden. Daarmee is het vrijwel zeker dat Alaba er niet bij is. 

Voor Real Madrid is het dit seizoen al de derde speler die met een gescheurde kruisband het veld heeft moeten verlaten. Thibaut Courtois en Éder Militão gingen hem voor. Trainer Carlo Ancelotti baalde na afloop stevig en liet weten dat Los Blancos waarschijnlijk de winterse transfermarkt op duikt om een vervanger te halen. Kepa Arrizabalaga werd eerder al gehuurd als stand-in voor Courtois, maar een verdediger in plaats van Militão nog niet. Met twee centrale verdedigers langdurig in de lappenmand wordt het dus tijd voor een nieuwe.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!