Nieuws

Schreuder ziet Ihattaren uitblinken in oefenduel: 'Veel gelijkenissen met Ziyech'

Schreuder ziet Ihattaren uitblinken in oefenduel: 'Veel gelijkenissen met Ziyech'

28-06-2022 20:13 Laatste update: 20:30

Alfred Schreuder is tevreden over het gewonnen oefenduel tussen Ajax en SV Meppen. De trainer had vooral mooie woorden over voor Mohamed Ihattaren, die een fitte indruk maakte en een sterke wedstrijd speelde. Volgens Schreuder heeft Ihattaren, die een uur meespeelde, veel gelijkenissen met Hakim Ziyech. 

Ajax won met 3-0 van de Duitse derdeklasser in een duel waarin veel jeugd de kans kreeg zich te laten zien. Het is belangrijk dat we weer een oefenwedstrijd hebben gespeeld. De eerste helft was prima van onze kant. De tweede helft hebben we veel gewisseld en dan zie je wel dat het elftal vrij jong is", stelt Schreuder na afloop tegenover Ziggo Sport

Schreuder is niet van plan veel te veranderen bij de Amsterdamse club. "Je weet dat er de laatste jaren veel goede dingen zijn geweest bij Ajax, dus je hoeft niet veel te veranderen. Als een ploeg defensief staat, willen we nog meer spelers in de zestien zien. Ze moeten proberen te versnellen in een aanval. In principe zullen we in grote lijnen zo verdergaan. Het ligt er ook aan welk type spelers je hebt. We zijn iedere dag in overleg en ik heb er vertrouwen in dat het goedkomt. Natuurlijk is Ajax een grote club, maar Club Brugge en Hoffenheim ook. Ik voel niks anders. Dat is gewoon zo."

Ihattaren maakte een goede indruk, vindt ook Schreuder. "Mo heeft het goed gedaan. Goede momenten ook met Sean aan de binnenkant. Je ziet dat die jongen steeds fitter wordt en nu heeft hij wedstrijdritme nodig. Ik vind ook dat je bepaalde dingen van Hakim Ziyech terugziet in Mo. Met zijn gevoel en zijn rust aan de bal. Dat is leuk om te zien."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!