Nieuws

Midweekse speelronde: waarom komen PSV en Feyenoord donderdag in actie?

Midweekse speelronde: waarom komen PSV en Feyenoord donderdag in actie?

05-12-2023 09:50 Laatste update: 09:50

Donderdagavond komen PSV en Feyenoord in actie in een midweekse speelronde. Beide ploegen spelen in het weekend geen wedstrijd en Voetbalnieuws legt je uit waarom.

PSV neemt het donderdagavond om 18.45 uur in eigen huis op tegen SC Heerenveen. De Eindhovenaren hopen dan overwinning nummer vijftien op een rij te pakken tegen de nummer zeven van de Eredivisie. Feyenoord neemt het om 21.00 uur in De Kuip op tegen een kwakkelend FC Volendam. Daar heerst een bestuurlijke chaos waar de Rotterdammers van zullen willen profiteren.

Waarom komen PSV en Feyenoord donderdag in actie?

Voor het begin van het seizoen werd er tussen alle clubs afgesproken om ploegen die Europees in actie komen meer rust te gunnen voor cruciale duels. Aangezien PSV en Feyenoord beide komende week de laatste groepswedstrijd spelen in de Champions League, zijn beide wedstrijden dus naar voren gehaald. Echter is PSV al door in de Champions League en is Feyenoord verzekerd van Europa League voetbal. Hierdoor staat er weinig meer op het programma, maar het speelschema was al eenmaal duidelijk.

Bekijk de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Kevin Hofland, Willy van de Kerkhof, een terugblik op Feyenoord - PSV, de buitenkansjes op de transfermarkt voor Ajax én de top drie grootste talenten uit de Eredivisie!