Transfernieuws

Zirkzee sluit Eredivisie-stap niet uit: 'Misschien heb ik dat op een dag nodig'

Zirkzee sluit Eredivisie-stap niet uit: 'Misschien heb ik dat op een dag nodig'

04-12-2023 22:18

Joshua Zirkzee sluit niet uit dat hij binnenkort wellicht in de Eredivisie is te zien. De spits van Bologna kent een uitermate goed seizoen in de Serie A en denkt dat hij zich in de vaderlandse competitie wellicht verder in de kijker kan spelen. Zijn oud-ploeggenoot Jerdy Schouten noemt hij daarin als voorbeeld.

De 22-jarige Zirkzee speelde in het huidige seizoen veertien wedstrijden voor Bologna. Daarin scoorde hij vijf keer, wat hem vorige week nog de titel Speler van de Maand opleverde. Tijdens een telefoongesprek met talkshow Rondo gaat de international van Jong Oranje in op de vraag of een stap naar de Eredivisie wellicht iets voor hem zal zijn. "Ja, misschien is het wel mogelijk. Ik voel me op dit moment bij Bologna gewoon heel erg goed."

Zirkzee was actief in de jeugdopleiding van Feyenoord, maar speelde nooit in het Nederlandse betaald voetbal. Jerdy Schouten, zijn oud-teamgenoot, maakte onlangs de overstap naar PSV en speelde zich zodoende weer in het Nederlands elftal. "Volgens mij doet Jerdy het niet heel anders dan dat hij het bij Bologna deed", vervolgt Zirkzee. "Ik vind Jerdy een fantastische speler, maar het is inderdaad wel zo dat hij nu wat meer gezien wordt door het Nederlandse voetbal. Misschien heb ik dat op een dag ook nodig, maar op dit moment ben ik daar niet echt mee bezig."

Het contract van Zirkzee bij Bologna loopt nog tot medio 2026. Afgelopen zomer werd hij nog in verband gebracht met een mogelijke transfer naar Ajax. De later ontslagen technisch directeur Sven Mislintat zou daarmee bezig zijn geweest.

Bekijk de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Kevin Hofland, Willy van de Kerkhof, een terugblik op Feyenoord - PSV, de buitenkansjes op de transfermarkt voor Ajax én de top drie grootste talenten uit de Eredivisie!