Wedstrijdverslag

AZ doet wat het moet doen tegen Mostar: hoop op overwintering nog altijd in leven

AZ doet wat het moet doen tegen Mostar: hoop op overwintering nog altijd in leven

30-11-2023 20:40

AZ heeft donderdagavond gedaan wat het moest doen in de Conference League. De Alkmaarders wonnen met 1-0 van Zrinjski Mostar en nemen daarmee revanche voor de blamage van eerder dit seizoen in Bosnië.

Zonder Sven Mijnans en Dani de Wit begon AZ aan zijn missie voor het vervolg in de Conference League. De Alkmaarders moeten zelf twee keer winnen om nog een kans te maken op Europese overwintering en het resultaat op het andere veld bij Aston Villa en Legia Warschau is ook van belang.

De openingsfase was zoals verwacht voor AZ, maar tot grote kansen leidde dit in eerste instantie nog niet. Toch was daar halverwege de eerste helft het moment voor de Alkmaarders. Ernest Poku kreeg de bal zo vrij voor het inschieten en zag zijn inzet met de hand worden beroerd, maar de VAR zag er geen opzettelijk hands in.

Vlak voor de rust gebeurde er nog iets vervelends voor AZ. Riechedly Bazoer ging stevig door zijn enkel en het zag er slecht uit, maar de verdediger wilde zelf door. Toch besloot Pascal Jansen hem naar de kant te halen voor Alexandra Penetra.

Na de rust ging AZ verder met waar het gebleven was: aanvallen. Dat leidde nu wel tot de openingsgoal. Vangelis Pavlidis brak door de Bosnische defensie en ging neer in de zestien, waarna AZ wel een strafschop kreeg. De Griek ging zelf achter de bal staan en schoot onberispelijk binnen.

Na dat moment ging AZ op jacht om de marge te vergroten, maar dat kwam er uiteindelijk niet meer van. De drie punten zullen alsnog hetgeen zijn wat de ploeg van Jansen nu koestert. Mocht Aston Villa van Legia Warschau winnen, dan zijn de Alkmaarders nog in leven en overwinteren ze bij winst in Polen. Het duel met Legia wordt over twee weken gespeeld.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!