Transfernieuws

Romano: Man City gaat bod uitbrengen op Brighton-revelatie met Barça-verleden'

Romano: Man City gaat bod uitbrengen op Brighton-revelatie met Barça-verleden'

16-06-2022 10:31

Manchester City staat op het punt een officieel bod uit te brengen voor Marc Cucurella. De linksback van Brighton & Hove Albion, die een jeugdopleiding bij FC Barcelona genoot, is het grootste doelwit van manager Pep Guardiola voor de linksbackpositie. 

Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano. Cucurella maakte dit seizoen veel indruk bij de nummer negen van de Premier League. Begin mei werd Manchester United met 4-0 verslagen en daar speelde Cucurella met een voorassist en een schitterende treffer een hoofdrol in. Guardiola is overtuigd van de 23-jarige Spanjaard en wil zo snel mogelijk om de tafel gaan zitten met Brighton. 

Cucurella arriveerde als dertienjarige in La Macia, de jeugdopleiding bij Barcelona. Uiteindelijk werd de linksback gewogen en te licht bevonden: de linksback werd verhuurd aan SD Eibar en FC Getafe, dat hem uiteindelijk permanent overnam. Cucurella verliet Spanje in 2021 om bij Brighton aan de slag te gaan en ligt tot 2026 vast bij de club. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!