Frankrijk kansloos in Nations League, Denemarken verslaat Oostenrijk

13-06-2022 22:56
1

Frankrijk weet na vier wedstrijden in de Nations League dat de finaleronde van het toernooi niet meer gehaald kan worden. De Fransen verloren in eigen huis met 0-1 van Kroatië. Denemarken maakte gebruik van dit verlies en wist Gernot Trauner en consorten te verslaan.

De regerend wereldkampioen weet deze interlandperiode nog niet te imponeren. Na drie tegenvallende resultaten, was een overwinning op Kroatië van groot belang. Na vijf minuten ging het echter al mis voor Frankrijk. Nadat Ibrahima Konaté in het zestienmetergebied op de hak van Ante Budimir ging staan, legde de arbitrage de bal op de stip. Luca Modric benutte deze strafschop, waardoor Kroatië op voorsprong kwam: 0-1. Na dit moment wist Frankrijk, met Kylian Mbappé en Karim Benzema, niet meer tot scoren te komen.

Denemarken won maandagavond van Oostenrijk, waardoor de Denen aan de leiding gaan in Groep 1. In Kopenhagen won de ploeg van Kasper Hjulmand met 2-0 van Trauner en consorten. In de 21e minuut opende Jonas Wind de score. Een kwartier later schoot Andreas Skov Olsen de eindstand op het scorebord na slordig balverlies van de Oostenrijkers. AZ-sluitpost Peter Vindahl Jensen kwam niet in actie voor Denemarken.