Steijn vol lof over aanwinst vol professionaliteit: 'Van vroeg tot laat op de club aanwezig'

13-08-2023 10:24
1

Maurice Steijn heeft enkel lof voor Jakov Medic. De verdediger werd gehaald als back-up, maar liet zaterdagavond zien dat hij ook zo maar eens in de basis kan blijven staan.

Medic kende een zeer gelukkig debuut voor Ajax. De verdediger scoorde op magistrale wijze en na afloop was Steijn ook lyrisch over de aanwinst. "Een zeer ambitieuze jongen die wist wat zijn positie was toen ik met hem sprak. Hij wist dat hij niet als de vervanger van Timber werd gehaald, maar daar achter. Hij heeft gezegd: Daar ga ik voor want ik wil gewoon nummer één centrale verdediger bij Ajax worden. Van dat soort uitspraken houd ik wel. Ik houd wel van spelers die zelfvertrouwen uitstralen en ondanks dat je dat zegt, dat ze er voor knokken."

Steijn is eveneens zeer te spreken over de professionaliteit van de verdediger. "Hij is super fit. Wat ik al had begrepen en nu ook zie op de club is dat hij een enorm goede werkethiek heeft. Van vroeg tot laat op de club aanwezig is en extra voor zichzelf in het krachthonk is. Het is in ieder geval geen speler die je achter zijn vodden aan moet zitten."