Van Nistelrooij 'ziek' van gelijkspel: 'Was een stunt geweest om met tien man te overleven'

05-02-2023 20:38

Ruud van Nistelrooij zag zondagmiddag hoe zijn PSV in De Kuip een 0-2 voorsprong weggaf tegen Feyenoord. De trainer van de Eindhovenaren reageert na afloop op de persconferentie en stelt dubbele gevoelens over te houden aan de Eredivisie-topper. 'Het was een stunt geweest om met tien man een goal te maken en te overleven.'

"Emotioneel gezien ben ik ben teleurgesteld. Ziek van de drie punten die we hier niet pakken. Dat was een stunt geweest om met tien man een goal te maken en te overleven. Wetende wat dat met de stand gedaan zou hebben en ook verdiend zou zijn geweest als je ziet wat de jongens erin hebben gelegd, als team en individu", zo vertelt Van Nistelrooij.

Hij vond het slikken van de gelijkmaker in de blessuretijd pijnlijk. "Je leeft mee met je team dat een hele lange en moeilijke fase doorkomt. Dan had je dat als een driedubbele overwinning kunnen vieren. Dat gevoel overheerst er. Verstandelijk denk je: we hebben niet verloren. Dat was scenario twee, want dat mocht absoluut niet gebeuren. De afstand blijft nu vier punten."