Vos spreekt Ajax-ambities uit: 'Coachen in de Johan Cruijff ArenA is een droom'

15 april - 20:06

Dave Vos heeft zich uitgelaten over zijn toekomst bij Ajax. De huidige coach van Jong Ajax zou in beeld zijn om een rol bij het eerste elftal te vervullen. Voorafgaand aan de wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie tegen SC Cambuur besprak hij zijn ambities voor de camera's van ESPN.

"Uiteindelijk ben ik al meer dan twintig jaar trainer. Ik heb een andere route belopen dan mensen die uit het profvoetbal komen. Ik ben in 2009 bij Ajax gekomen, even weggeweest bij Rangers, waar we een Europa League-finale hebben gespeeld en de beker hebben gewonnen. Dan heb je er even aan geproefd, dus dat daar ambities liggen is duidelijk", aldus Vos.

"Maar ik heb ook geleerd als trainer zijnde dat je je vooral moet focussen op waar je invloed op hebt en dat is elke dag met je staf beter worden en spelers beter maken", vervolgt hij. "Dan beslist heel vaak de omgeving jouw route. Dat is een proces waar je in zit. Dan komen er aanbiedingen en kansen, ga je dat op een rijtje zetten en kijken of dat bij je karakter past en of een positie bij je past."

Over zijn ambities in Amsterdam is hij duidelijk. "Ik ben hier nu vanaf 2009 en de spelers die nu in Ajax 1 zitten heb ik vanaf twaalfjarige leeftijd meegemaakt. Dus ja, ik heb wel vaker gezegd dat ik ooit in de Johan Cruijff ArenA m'n wedstrijden wil coachen en vanuit daar succesvol zijn met deze club. Dat is natuurlijk een droom."