Ten Hag pareert kritiek: 'Dan hadden we 70 tot 75 wedstrijden gewonnen'

8 maart - 19:52

Erik ten Hag kent dit seizoen met zijn Manchester United de nodige blessures. Volgens de oefenmeester zouden de resultaten een stuk beter zijn, wanneer iedereen fit was gebleven. "Geen team kan omgaan met zoveel blessures." 

"Ik denk dat we op ons maximale niveau spelen, als je de beschikbaarheid van spelers meeneemt. We misten namelijk veel sleutelspelers voor een groot deel van het seizoen. De wedstrijden zullen dan niet van hetzelfde niveau zijn, als wanneer je de spelers wel beschikbaar hebt. We hebben gezien toen de spelers beschikbaar waren, zoals in januari en februari het geval was, dat we het heel goed deden", aldus de Nederlander.

Ten Hag wist in zijn eerste honderd wedstrijden met Manchester United zestig overwinningen te boeken. Dat zijn er meer dan bijvoorbeeld Mikel Arteta en Jurgen Klopp. Volgens de oefenmeester hadden dat er een stuk meer kunnen zijn. "Stel je voor dat we meer spelers beschikbaar hadden en niet zoveel blessures, dan hadden we met gemak 70 tot 75 overwinningen kunnen hebben. Als je het vergelijkt met andere managers of teams, die in de opbouwfase waren, dan zie je dat er een zonnige toekomst is."