Poku laat zich zien aan Martens: AZ-talent op één avond bij vijf goals betrokken

23 januari - 07:37

Ernest Poku heeft zich andermaal laten zien bij AZ. De 19-jarige buitenspeler was met drie goals en twee assists (!) de grote man tijdens Jong AZ - FC Dordrecht (5-1) en liet zich daarmee zien aan de nieuwe hoofdtrainer Maarten Martens.

Poku kwam afgelopen voetbaljaargang heel hard in de jeugd van AZ. De buitenspeler was één van de spelers die ervoor zorgden dat de Alkmaarse talenten beslag legden op de Youth League. Dat heeft ervoor gezorgd dat hij bij het eerste in beeld is gekomen.

Dit seizoen is Poku één van de spelers die stuivertje wisselt op de flanken van AZ. Zo vechten hij, Myron van Brederode, Ruben van Bommel, Mayckel Lahdo, Jayden Addai en Ibrahim Sadiq wekelijks uit wie er op de Alkmaarse vleugels mogen spelen. Zaterdagavond zat Poku de hele wedstrijd op de bank tegen PEC Zwolle en dus kreeg hij de kans in de Keuken Kampioen Divisie.

Nummer elf Jong AZ maakte gehakt van FC Dordrecht, dat op een respectabele vijfde plaats in de KKD staat. Poku was de grote man op het AFAS trainingscomplex. De ene goal was nog mooier dan de ander en ook de assists waren van grote klasse. Dat Poku dinsdag met een grote glimlach op de club zal verschijnen, staat vast.