Nieuws

Vader: 'Gravenberch vertrekt door Overmars-uitspraak en hiërarchie bij Ajax'

Vader: 'Gravenberch vertrekt door Overmars-uitspraak en hiërarchie bij Ajax'

17-05-2022 12:47

Ryan Gravenberch senior heeft in een uitgebreid interview met Ajax Showtime openheid gegeven over de redenen waarom zijn zoon bij de Amsterdammers gaat vertrekken. Een uitspraak van Marc Overmars zorgde voor irritatie bij Ryan Gravenberch.

In het afgelopen half jaar is duidelijk geworden dat Bayern München erg concreet is voor Gravenberch. Een akkoord lijkt dan ook een kwestie van tijd. Naar eigen zeggen werd de entourage van de twintigjarige middenvelder gevraagd om naar Duitsland te komen. "We hadden geen intentie om Ajax te verlaten, maar van praten is natuurlijk nog nooit iemand doodgegaan", vertelt Gravenberch senior tegen Ajax Showtime. "We wilden onze opties weten en gingen het gesprek dus aan. Ryan hielden we buiten die gesprekken, maar Fortes en ik reisden af naar München. Bayern nam het direct héél serieus. Dat gaf een heel goed gevoel. Ze herkenden zijn potentieel."

Nadat Overmars - toen nog directeur voetbalzaken bij Ajax - aangaf dat er een optie was in het contract van Gravenberch om een jaar langer te blijven in Amsterdam, veranderde er iets. "Dat optie-verhaal heeft Ryan best wel geïrriteerd", zegt zijn vader. "Hij voelde zich niet helemaal serieus genomen. Hij lag nog even lang vast als Martínez, maar met Martínez was alles geregeld en die verlengde in die tijd heel snel zijn contract. Dat wilde Ryan ook, maar volgens ons heeft Ajax zich vergist en dachten ze dat hij sowieso al een optie in zijn contract had om te verlengen."

Volgens senior is er helemaal geen sprake van een dergelijke optie. "Precies in die periode gingen wij echter voor het eerst met Bayern om tafel. Toeval of niet; zij zijn precies op het juiste moment in het gat gesprongen dat Ajax liet vallen. Dat is langzaam gaan broeien tot iets heel concreets. Bayern was vanaf het eerste moment op een missie." Tot slot voert de vader ook nog de hiërarchie aan als reden om bij de landskampioen te vertrekken. "Dusan en Daley zijn de allesbepalende spelers bij Ajax. Niks ten nadele van die spelers, want zij zijn enorm belangrijk voor Ajax. Maar Ryan denkt dat het een beetje zijn lot is dat hij hen nooit voorbij zal komen in de hiërarchie. Zolang zij er zitten, zal Ryan nooit dé man kunnen worden."

Op die manier kan het toptalent zich niet ontpoppen tot 'de speler die hij kan zijn'. "Hij moet constant in het spel betrokken worden en voortdurend worden gezocht. Dat kan alleen als de ballen bij hem worden ingeleverd en dat gaat niet gebeuren. Toen heeft hij gedacht: dan ga ik na dit seizoen door de voordeur weg en ga ik mij ergens anders doorontwikkelen", besluit Gravenberch senior aan het medium.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!