Wedstrijdverslag

Memphis valt uit bij gelijkspel Barcelona, Atlético stelt CL-voetbal veilig

Memphis valt uit bij gelijkspel Barcelona, Atlético stelt CL-voetbal veilig

15-05-2022 21:29

In de 37ste volledige speelronde in La Liga heeft Atlético Madrid Champions League voetbal definitief veiliggesteld. Bij FC Barcelona viel Memphis Depay uit met een blessure. 

Atlético Madrid - Sevilla 1-1
De wedstrijd tussen de nummer drie en van vier van Spanje draaide voor beide ploegen vooral om het veiligstellen van een Champions League-ticket en het afscheid van Luis Suárez bij de Madrilenen. Centrale verdediger José María Giménez opende op aangeven van Yannick Carrasco de score na precies een half uur spelen.

Vijf minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd redde Youssef En-Nesyri een punt namens Los nervionenses door te scoren. Door de puntendeling bedraagt de voorsprong van Atlético vier punten op de nummer vijf Real Betis, waardoor het felbegeerde miljardenbal-startbewijs binnen is. Sevilla kan in de laatste speelronde bij een nederlaag nog worden achterhaalt door Real Betis.

Getafe - FC Barcelona 0-0
FC Barcelona is op bezoek bij Getafe niet verder gekomen dan de brilstand. De Catalanen dicteerden het spel, noteerden ruim zeventig procent balbezit, maar wisten niet te scoren. Smet op de avond was het geblesseerd uitvallen van Memphis Depay. De aanvaller moest zich noodgedwongen laten vervangen wegens een knieblessure.

Nader onderzoek zal moeten uitwijzen hoe ernstig de blessure is. Mogelijk komen de Nations League-duels met Oranje voor de international in het geding. Met Luuk de Jong als zijn vervanger binnen de lijnen wisten de Blaugranas ook niet tot scoren te komen. Door het gelijkspel van Atlético is de tweede plaats in La Liga een feit.

Cádiz CF - Real Madrid 1-1
Landskampioen Real Madrid is tegen Cadiz niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Voor de Madrilenen staat niets meer op het spel, waardoor de wedstrijden in La Liga fungeren als opwarmertje voor de aanstaande Champions League-finale tegen Liverpool op 28 mei.

Met een veredeld B-elftal kwam de ploeg van trainer Carlo Ancelotti nog wel op voorsprong via Mariano Díaz, maar Rubén Sobrino trok de stand weer gelijk. In de tweede helft ging de bal op de stip en nam good old Álvaro Negredo plaats achter de bal, maar hij faalde. Dankzij het puntje houdt de laagvlieger in La Liga uitzicht op een langer verblijf op het hoogste niveau.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!