Nieuws

'Rol Vormer bij Club Brugge is volledig uitgespeeld: Schreuder degradeert captain'

'Rol Vormer bij Club Brugge is volledig uitgespeeld: Schreuder degradeert captain'

06-05-2022 15:15

Vrijdag werd duidelijk dat Mats Rits - vaste basisspeler bij Club Brugge - voor de rest van het seizoen is uitgeschakeld. Ruud Vormer leek de belangrijkste gegadigde om de middenvelder te vervangen, maar Alfred Schreuder lijkt voor Eder Balanta te kiezen als zijn vervanger.

Dat meldt Sportwereld. Rits viel uit in de wedstrijd tegen RSC Anderlecht (0-0) en bleek na onderzoek een gescheurde kruisband aan het duel te hebben overhouden. Volgens het magazine gaat Schreuder geen beroep doen op de Nederlander als diens vervanger.

De aanvoerder hoeft niet langer te rekenen op veel speeltijd en houdt dit seizoen vaak de bank warm. Voorganger van Schreuder bij Club Brugge, Philippe Clement, liet de international ook al links liggen in de Champions League. De rol van Vormer is sinds het aantreden van zijn landgenoot niet veranderd.

Paars-Zwart bezet in de Belgische play-offs om het kampioenschap de tweede plaats. Met nog vier wedstrijden te gaan staat de ploeg drie punten achter op sensatie Union Sint-Gillis. De promovendus heeft een doelsaldo dat één goal beter is dan dat van Club Brugge.