Leipzig verliest kostbare punten, Nederlands getint Leverkusen wint

02-05-2022 22:42

RB Leipzig dreigt Champions League-voetbal mis te lopen. De ploeg van voormalig PSV'er Angeliño verloor op bezoek bij Borussia Mönchengladbach met 3-1. Bayer Leverkusen heeft maandagavond wel goede zaken gedaan. Dankzij een 2-0-overwinning heeft de ploeg van Mitchell Bakker en Daley Sinkgraven de derde plek in de Bundesliga verstevigd.

Borussia Mönchengladbach - RB Leipzig 3-1
RB Leipzig kon maandagavond de vierde plek in de Bundesliga overnemen van het SC Freiburg van Mark Flekken. Deze plek geeft recht op directe plaatsing voor de Champions League. Leipzig verloor op bezoek bij Gladbach, waardoor het de laatste weken spannend gaat worden in de race om een Champions League-ticket. Leipzig kwam binnen twintig minuten op achterstand door een doelpunt van Breel Embolo. Christopher Nkunku wist nog wel de gelijkmaker te produceren, maar nog voor rust scoorde Gladbach de 2-1. Tien minuten voor tijd bracht Jonas Hofmann zijn ploeg op 3-1, waarna de wedstrijd gespeeld was.

Bayer Leverkusen - Eintracht Frankfurt 2-0
Bayer Leverkusen heeft daarentegen wel goede zaken gedaan in de strijd om een Champions League-ticket. Bakker en Sinkgraven begonnen op de bank bij Leverkusen en mochten laat in de wedstrijd invallen. In de achttiende minuut opende Paulinho de score. Kort na rust schoot Partik Schick de eindstand op het scorebord. Leverkusen is dankzij deze overwinning drie punten verwijderd van Champions League-voetbal.