Nieuws

'Rüdiger allesbehalve gratis voor Real Madrid ondanks transfervrije komst'

'Rüdiger allesbehalve gratis voor Real Madrid ondanks transfervrije komst'

29-04-2022 12:55 Laatste update: 12:55

Fabrizio Romano meldde vrijdag dat Antonio Rüdiger definitief aan de slag gaat bij Real Madrid. De verdediger verlaat Chelsea op transfervrije basis. Volgens Marca is de komst van de Duitse mandekker echter allesbehalve gratis voor De Koninklijke.

De Spaanse krant becijfert dat Real Madrid maar liefst 59 miljoen euro reserveert voor de komst van Rüdiger. De tekenbonus bedraagt acht miljoen euro en aan de kosten voor zijn jaarsalaris zijn de Madrilenen liefst negen miljoen euro kwijt. Daarnaast strijkt de directe omgeving van de international vijftien miljoen euro op.

De komst van Rüdiger was broodnodig volgens Marca. Hij moet 'ervaring, agressie en leiderschap brengen' naar de Spaanse hoofdstad. Momenteel zijn Éder Militão en David Alaba de vast waarden bij de halvefinalist van de Champions League.

Onlangs was Rüdiger nog de absolute uitblinker tijdens Real Madrid-Chelsea. De sterke centrumverdediger kon ondanks de 2-3 zege in het Estadio Santiago Bernabéu uitschakeling niet voorkomen, doordat het heenduel in een 1-3 nederlaag was geëindigd.

Sinds 2017 speelt Rüdiger zijn wedstrijden op Stamford Bridge: destijds kwam hij over van AS Roma. In zijn periode bij The Blues won hij drie hoofdprijzen. Afgelopen seizoen werd het miljardenbal nog een prooi voor Chelsea, toen de club van manager Thomas Tuchel de finale van Manchester City met 1-0 won.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!