Nieuws

Tottenham populair in Arnhem: GelreDome voor het eerst in zeven jaar uitverkocht

Tottenham populair in Arnhem: GelreDome voor het eerst in zeven jaar uitverkocht

19-10-2021 16:58

Vitesse voetbalt donderdag tegen Tottenham Hotspur in de Conference League in een uitverkocht GelreDome. Het is de eerste keer in zeven jaar tijd dat de Arnhemmers zoveel kaartjes verkocht als tegen de Engelse opponent.

"Hoewel er eigenlijk een nog grotere capaciteit mogelijk is in GelreDome, moest er bij de uitbreiding hiervan rekening worden gehouden met meerdere factoren, die onder meer te maken hebben met de restricties van de UEFA. Daarom is dit de maximale capaciteit", schrijft Vitesse op de eigen website over de 23.731 kaarten die verkocht zijn.

In 2014 zaten er voor het laatste meer mensen in het stadion. Toen bezochten 25.500 mensen de thuiswedstrijd tegen Ajax. De ploeg van trainer Thomas Letsch moet donderdag een goed resultaat boeken tegen Tottenham om een serieuze kans te houden op overwintering in Europa.

Het eerste duel in de Conference League werd nog met 0-2 gewonnen op bezoek bij NS Mura. Het tweede groepsduel tegen Stade Rennes ging in eigen huis echter met 1-2 verloren. Vitesse en Tottenham Hotspur trappen donderdag om 18.45 uur af.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!