Nieuws

Niet Qatar, maar Nederland trapt WK af op 21 november

Niet Qatar, maar Nederland trapt WK af op 21 november

02-04-2022 09:08

Uit het door FIFA gepubliceerde wedstrijdschema blijkt dat Nederland het WK 2022 aftrapt tegen Senegal. Opmerkelijk genoeg komt gastland Qatar pas later op de dag van de eerste speelronde in actie.

Het is sinds 2006 gebruikelijk dat de organisator van een WK het eindtoernooi begint, maar deze editie heeft de Wereldvoetbalbond anders besloten. Oranje komt op 21 november als eerste in actie in een wedstrijd die om 11.00 uur 's ochtends Nederlandse tijd begint in het Al Thumama Stadium.

De andere wedstrijd in de poule, die tussen Ecuador en Qatar begint later op de dag: om 17.00 uur. Tussendoor (om 13.00 uur en 15.00 uur) staan de duels tussen de Verenigde Staten en de winnaar van de Europese play-offs op het programma.

Andere data dat het Nederlands elftal in actie komt tijdens het WK zijn 25 november en 29 november. Het tweede duel in de groep is een krachtmeting met Ecuador in het Khalifa International Stadium om 17.00 uur en vier dagen later staat om 16.00 uur een wedstrijd tegen Qatar op het programma in het Al Bayt Stadium.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!