'Hij belde me en vroeg of het me wat leek als Messi gecontracteerd zou worden'

'Hij belde me en vroeg of het me wat leek als Messi gecontracteerd zou worden'

14 oktober - 09:29
Ligue 1 0 Reacties

Mauricio Pochettino werd afgelopen transferzomer verrast door het aantrekken van Lionel Messi. De trainer van Paris Saint-Germain had niet verwacht dat technisch directeur Leonardo en voorzitter Nasser Al-Khelaïfi er in zouden slagen de Argentijn naar Parijs te halen.

In gesprek met Partidazo de Cope legt Pochettino uit hoe de transfer van Messi tot stand kwam. “Leonardo belde me: we hebben de kans om Messi te contracteren, lijkt je dat wat? Ik zei: is dit echt een vraag? Ik dacht dat het een grap was.”

Het was echter geen grap en dus wilde de oefenmeester in het vervolg constant weten hoe het ervoor stond. “Er was gewoon een mogelijkheid dat Leo naar PSG zou komen… Vervolgens belde Leonardo me elke avond op om me op de hoogte te houden van de vorderingen. Ongelofelijk.”

De directeur en de voorzitter slaagden uiteindelijk in hun opzet. Op 5 augustus werd bekend dat Messi FC Barcelona zou verlaten en enkele dagen later landde hij in Parijs. Tot dusver deed La Pulga vijf keer mee in een wedstrijd voor PSG, waarin hij één goal maakte.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie