Nieuws

'Grote puinhoop bij Everton: mogelijk verregaande gevolgen in degradatiestrijd'

'Grote puinhoop bij Everton: mogelijk verregaande gevolgen in degradatiestrijd'

09-03-2022 12:21 Laatste update: 12:35

Everton hangt een zware straf boven het hoofd. De ploeg uit Liverpool kan een hoge boete of zelfs puntenaftrek krijgen, omdat de afgelopen jaren de Financial Fair Play-regels niet zijn nageleefd.

Everton liep in de periode tussen 2017 en 2020 tegen een verlies van 312 miljoen euro aan, zo meldt The Daily Mail. Volgens de regelementen mag een Premier League-club maximaal 126 miljoen euro verlies lijden in drie jaar, waardoor de ploeg uit Liverpool flink in de problemen kan komen. De negatieve cijfers werden geboekt in de periode dat Marcel Brands directeur voetbalzaken was bij The Toffees.

Hierdoor kan de ploeg van huurlingen Donny van de Beek en Anwar El Ghazi mogelijk puntenaftrek krijgen. Aangezien Everton momenteel maar één punt boven de degradatiestreep staat, kan dit verregaande gevolgen hebben voor de club.

De ploeg uit Liverpool bereidt zich momenteel voor op een gesprek met de Premier League. Everton wil de coronapandemie aanwijzen als oorzaak van het grote financiële verlies. Vorige week besloot de werkgever van El Ghazi en Van de Beek te breken met de Russische geldschieter Alisher Usmanov. Hierdoor zou de club nog eens 360 miljoen euro mis kunnen lopen in de komende twintig jaar.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!