Nieuws

'Nieuws uit Spanje: Bayern-verdediger Hernández moet gevangenisstraf uitzitten'

'Nieuws uit Spanje: Bayern-verdediger Hernández moet gevangenisstraf uitzitten'

13-10-2021 15:54
0

De rechter eist dat Bayern München-verdediger Lucas Hernández in Spanje een gevangenisstraf uitzit, meldt AS. De Fransman heeft zich naar verluidt niet gehouden aan een contactverbod. Hernández moet zich op 19 oktober melden in de rechtbank, de dag voordat Bayern München in de Champions League tegen Benfica speelt.

Uiterlijk tien dagen na zijn bezoek aan de rechter, moet Hernández de gevangenis in. De 29-voudig international mag zelf kiezen op welke plek hij zijn straf wil uitzitten. De betreffende zaak loopt al sinds 3 februari 2010. Toen kregen Hernández en zijn partner Amelia Ossa Lorente het fysiek aan de stok in het openbaar. De twee hielden verwondingen over aan het incident en kregen allebei een taakstraf van 31 dagen. Hernández en zijn partner, die nu nog steeds bij elkaar zijn, kregen ook een contactverbod van zes maanden.

Hernández speelde bij Atlético Madrid toen het incident plaatsvond. Tijdens hun contactverbod besloten de twee op huwelijksreis te gaan naar Amerika. Toen ze terugkwamen op het vliegveld van Madrid, werden Hernández en Lorente betrapt. De verdediger werd gearresteerd en kwam later weer vrij.

De Spaanse aanklager heeft uiteindelijk een celstraf van een jaar geëist tegen Hernández. De rechtbank ging daarmee akkoord, ondanks dat de Bayern-speler hoopte op een taakstraf. Zijn eerdere taakstraf had Hernández echter niet afgerond, waardoor de rechter niet meeging in dat verzoek. 

Daardoor moet Hernández zich dus binnenkort melden om zijn straf uit te zitten. Er is wel nog een beroepszaak aan de gang bij het provinciaal gerechtshof. Hernández moet echter eerst gelijk krijgen in die zaak, om de gevangenis uit te mogen. De linkspoot zal dus sowieso achter slot en grendel gezet worden. Bayern München is pas sinds deze maand op de hoogte van deze zaak.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
Ten Hag op de voet volgen? Beluister The King of Manchester-podcast hierboven óf via Spotify!

Plaats een reactie