Nieuws

Tegen deze vijf Eredivisie-ploegen won Ajax dit seizoen geen één keer

Tegen deze vijf Eredivisie-ploegen won Ajax dit seizoen geen één keer

25 april - 12:00 Laatste update: 12:05

Ajax ontsnapte woensdagavond aan een historische thuisnederlaag tegen Excelsior. In de 89ste minuut redde invaller Chuba Akpom een punt voor de ploeg van John van 't Schip. Dit betekent dat de Amsterdammers dit seizoen over twee wedstrijden niet van Excelsior wisten te winnen. De Kralingers zijn niet de enige ploeg waar de hoofdstedelingen in dit Eredivisieseizoen geen overwinning tegen pakte. VoetbalNieuws.nl vertelt je precies van welke clubs Ajax in dit rampseizoen niet wist te winnen.

Van deze clubs won Ajax dit Eredivisieseizoen niet

PSV

Net zoals vorig seizoen wist Ajax ook dit seizoen niet te winnen van PSV. In Eindhoven werd met 5-2 verloren waardoor de Amsterdammers een paar dagen op de een historische laatste plaats in de Eredivisie stonden. Een aantal maanden later kon de ploeg van John van ‘t Schip thuis ook niet winnen van de aanstaande landskampioen, maar wist het wel een punt te pakken: 1-1. Dit betekent dat Ajax voor het eerst sinds 2004/05 en 2005/06 twee seizoenen achter elkaar niet wist te winnen van PSV.

Feyenoord

Waar Ajax vorig seizoen ook twee keer niet wist van aartsrivaal Feyenoord, was dat dit seizoen ook het geval. In de Johan Cruijff ArenA waren de Rotterdammers over twee dagen met 0-4 te sterk nadat de wedstrijd op 24 september werd gestaakt door wangedrag van de Ajax-aanhang. In Rotterdam boekte Feyenoord een historische 6-0 overwinning en bracht de aartsrivaal daarmee de grootste Eredivisienederlaag in de clubgeschiedenis toe. Daarnaast wist Ajax voor het eerst sinds 1999/00 en 2000/01 twee seizoenen niet achter elkaar te winnen van de Rotterdammers.

AZ

In het seizoen 2021/22 en 2022/23 wist AZ over twee wedstrijden vier punten te pakken tegen Ajax. Ook dit seizoen verloren de Alkmaarders niet van de hoofdstedelingen. In oktober won AZ met 1-2 in Amsterdam en een aantal maanden later zegevierden de Alkmaarders met 2-0 in het eigen AFAS Stadion. Dit betekent dat Ajax voor het eerst in de clubhistorie drie Eredivisieseizoenen achter elkaar geen overwinning boekte tegen AZ.

Fortuna Sittard

Voor het eerst sinds 1998/99 kon Ajax dit seizoen niet winnen van Fortuna Sittard. In Sittard werd het dit seizoen 0-0 mede doordat Fortuna een penalty miste en in Amsterdam werd het op de valreep 2-2 nadat Fortuna zelfs nog een 1-2 voorsprong had en ook nog kansen op 1-3 onbenut liet.

Excelsior

Excelsior was woensdagavond dicht bij een historische overwinning in Amsterdam, maar moest uiteindelijk toch genoegen nemen met een punt. Desondanks mag dit gelijkspel ook als historisch worden gezien, aangezien Excelsior voor de eerste keer in een seizoen sinds de invoering van de Eredivisie niet weet te verliezen van Ajax. Eerder dit seizoen speelden beide ploegen op Woudestein ook met 2-2 gelijk.