Nieuws

Deze Ajacied heeft volgens Anco Jansen eigenlijk het niveau van de kelderklasse

Deze Ajacied heeft volgens Anco Jansen eigenlijk het niveau van de kelderklasse

25 april - 11:47

Bij Ajax lijkt niemand te ontsnappen aan kritiek na het teleurstellende gelijkspel tegen Excelsior. Ondanks een laat veiliggesteld punt, waren de analyses over de prestaties van de Amsterdammers verre van positief. In het bijzonder Josip Sutalo, die flink onder vuur ligt na zijn optreden. Tijdens de uitzending van ESPN lieten analisten Marciano Vink, Karim El Ahmadi en Anco Jansen duidelijk blijken dat ze weinig onder de indruk waren.

Volgens Vink heeft Ajax een grote kans gemist om op de ranglijst te stijgen en viel het spel van de club voor de zoveelste keer tegen. "Ajax werd bij vlagen van het kastje naar de muur getikt", benadrukte hij. De situatie verslechterde toen Steven Bergwijn een overtreding maakte en met een rode kaart het veld moest verlaten, waardoor Excelsior de wedstrijd naar zich toe kon trekken.

El Ahmadi wees specifiek naar de acties van Sutalo. "Hij liep zomaar weg uit het centrum. Als centrale verdediger moet je dit beter herkennen. Hij keek te weinig om zich heen en was te veel bezig met zijn eigen man", analyseerde de voormalig Feyenoorder, die benadrukte dat de defensieve structuur bij Ajax te wensen overliet.

Ook Jansen was kritisch over de defensieve keuzes van de Kroaat, die hij beschreef als 'klederklasse'. "Er is geen druk op de bal en toch stapte Sutalo uit om een speler die van eigen helft kwam buitenspel te zetten. Dat is kelderklasse… Er straalde niets vanuit, het was zó slordig."