Nieuws

Hierom denkt Daan Rots dat Joseph Oosting goed bij Feyenoord zou passen

Hierom denkt Daan Rots dat Joseph Oosting goed bij Feyenoord zou passen

25 april - 11:33

Na het behalen van een plaats in de groepsfase van de Europa League met FC Twente, spreekt aanvaller Daan Rots vol lof over zijn trainer Joseph Oosting. Volgens Rots is het geen verrassing dat Oosting wordt gelinkt aan Feyenoord, dat bij een mogelijk vertrek van Arne Slot zoekt naar een waardige opvolger.

"Dat is een volksclub. Ik snap heel goed dat ze aan hem zouden denken, zeker", vertelt Rots in een interview met Voetbal International. Hij beschrijft Oosting als een belangrijke factor in zijn persoonlijke ontwikkeling als voetballer. "Hij heeft van mij een betere voetballer gemaakt", zegt Rots. De progressie heeft niet alleen zijn technische vaardigheden verbeterd, maar ook zijn tactisch inzicht, mede dankzij de intensieve begeleiding van de 52-jarige Emmenaar.

Ondanks zijn hoop dat Oosting blijft, begrijpt Rots de aantrekkingskracht van een club als Feyenoord. "Maar als er een mooie kans voor hem komt, dan moet je daar altijd naar kijken. Dat is de voetballerij."

Rots, die dit seizoen zes doelpunten en negen assists noteerde, benadrukt verder het belang van Oostings rol binnen het team. "Zijn aanpak bij Twente heeft ons geholpen om als team te groeien. We zijn nu niet alleen individueel sterk, maar ook als collectief", voegt hij toe.