Reactie

Gimenez reageert op gemiste panenka: 'Ik oefen erop tijdens de training'

Gimenez reageert op gemiste panenka: 'Ik oefen erop tijdens de training'

04-11-2023 21:54

Santiago Gimenez heeft geen verklaring voor zijn gemiste strafschop van zaterdagavond. De Mexicaanse goalgetter koos ervoor om het op de panenka-manier uit te voeren, maar zijn inzet ging over het doel van RKC-doelman Mark Spenkelink. Uiteindelijk wisten de Rotterdammers wel met 1-2 te winnen.

Gimenez was daarentegen niet tevreden over het vertoonde spel. Feyenoord kwam in de eerste helft op achterstand door een treffer van Denilho Cleonise. “We moeten beter spelen”, aldus de spits voor de camera's van ESPN. "In de eerste helft mistten we veel kansen. De keeper was heel goed, maar het belangrijkste is hoe we als team hebben gereageerd. Dat geeft me vertrouwen, ondanks dat ik een paar kansen mistte."

Gimenez mocht in de blessuretijd van de eerste helft aanleggen voor de strafschop, die werd gegeven omdat hij zelf naar de grond werd getrokken door Shawn Adewoye. Hij mistte hopeloos. "Ik heb volgens mij twaalf penalty’s genomen in mijn carrière. Ik kies normaal gesproken altijd een hoek, maar deze wilde ik stiften. Ik weet niet waarom", legt hij uit. "Ik oefen hierop tijdens de trainingen, maar deze keer ging het verkeerd."

Zodoende staat de man die al dertien keer scoorde in de Eredivisie nu twee wedstrijden droog. Dat vind hij uiteraard niet leuk. "Ja, ik ben altijd geïrriteerd als ik niet scoor. Maar ik weet dat hoort bij het leven van een spits. Ik moet eraan werken, maar aan de andere kant zijn het ook maar twee wedstrijden zonder goal. Ik heb er geloof in dat ik volgende week weer scoor."

Feyenoord speelt komende woensdag in de Champions League uit bij Lazio. De zondag daarna staat de competitiewedstrijd tegen AZ op het programma, in De Kuip.