Nieuws

Mediaoptredens Van Gaal onder de loep: 'Hij moet niet denken dat hij God is'

Mediaoptredens Van Gaal onder de loep: 'Hij moet niet denken dat hij God is'

11-10-2021 07:04

Naar een persconferentie van Louis van Gaal wordt altijd reikhalzend uitgekeken. Waar velen op het puntje van hun stoel gaan zitten, kijkt Rafael van der Vaart er anders naar. 

De voormalig international maakte de huidige bondscoach al mee tijdens zijn tweede termijn bij het Nederlands elftal en kent de persoon Van Gaal. De mediaoptredens kunnen dan ook niet altijd op sympathie rekenen van Van der Vaart. "Je moet het ook niet overdrijven. Hij moet niet denken dat hij God is, want dat is hij niet. Je kan hem ook wel eens een draai om de oren geven."

Van der Vaart is van mening dat journalisten wel wat meer van zich af mogen bijten, al stelt hij ook dat Van Gaal altijd een sterk voetbaltechnisch verhaal heeft voor de media. "Hij heeft altijd een goed verhaal, dus ik snap dat je als journalist altijd op je hoede bent. Maar het is ook prima om eens een woordenwisseling te hebben met hem", is zijn mening toegedaan bij Studio Voetbal.

Ibrahim Afellay, die ook aan tafel zit, geniet in tegenstelling tot Van der Vaart wél van de persconferenties van Van Gaal. "Laten we daarom blij zijn dat hij de bondscoach is. Er is altijd sensatie", voegt de analis toe. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!