Nieuws

Slavia-spits juicht transfer van Lingr naar Feyenoord toe: 'Beetje zoals Kökcü is'

Slavia-spits juicht transfer van Lingr naar Feyenoord toe: 'Beetje zoals Kökcü is'

22-08-2023 17:19

Feyenoord doet er goed aan om Ondrej Lingr naar Rotterdam te halen, aldus Mick van Buren tegenover RTV Rijnmond. De spits van SK Slavia Praag ziet in zijn ploeggenoot gelijkenissen met de vertrokken Orkun Kökcü.

Maandag werd bekend dat Feyenoord geïnteresseerd is in Lingr en nog geen 24 uur later wordt er zelfs al gesproken over een deal. Dat betekent dat Van Buren het komend seizoen moet stellen zonder zijn Tsjechische collega. De Nederlander denkt in ieder geval dat de Rotterdammers een goed keuze hebben gemaakt.

"Ik dacht gelijk: dat lijkt me een type dat Feyenoord kan gebruiken", begint Van Buren in gesprek met Rijnmond. "Ik denk dat hij een echte nummer tien is, maar je kunt hem ook een aanjager noemen. Een beetje zoals Orkun Kökcü dat ook is. Het is een goede combinatie met het publiek en dat zal dus bij Feyenoord zeer gewaardeerd worden", klinkt het.

"Hij heeft goede loopacties en echt een neusje voor de goal. Hij heeft mooie en belangrijke goals voor ons gemaakt", besluit de Nederlandse spits, die al zeven jaar onder contract staat bij Slavia Praag.