Transfernieuws

Juventus kon Haaland voor twee miljoen vastleggen: 'Ik heb er heel veel spijt van'

Juventus kon Haaland voor twee miljoen vastleggen: 'Ik heb er heel veel spijt van'

09-10-2021 14:40 Laatste update: 19:16

Giuseppe Marotta, de algemeen directeur van Internazionale, verwacht niet dat Erling Haaland een stap naar de Serie A zal maken. De voormalig Juventus-directeur had in Turijn de kans om de Noor te halen, maar zag daar van af.

Van 2010 tot 2018 was Marotta werkzaam voor Juventus, in de rol van algemeen directeur. "Ik heb van best veel dingen spijt, maar zeker van het niet aantrekken van Haaland. We konden hem destijds voor twee tot drie miljoen euro overnemen. Achteraf hadden we moeten doorzetten om zoveel te betalen voor een nog jong talent", sprak hij bij La Gazzetta dello Sport Festival Dello Sport in Trente. 

De algemeen directeur van I Nerazzurri bagatelliseert de rol van de Serie A en bestempelt Haaland als een topspits. "Haaland is nu een van de beste spitsen van Europa. Kan hij nu nog naar Italië komen? Absoluut niet, er is een enorm gat ontstaan tussen de Serie A en de Premier League of La Liga. Als Serie A zijn we niet langer een eindbestemming, maar een overgangscompetitie."

Marotta onthult in het gesprek dat hij Paolo Dybala mee wilde nemen naar Milaan. "Ik wilde Paulo graag naar Inter halen, maar hij bleef en gaat nu ook zijn contract bij Juventus verlengen", stelt hij. Marotta wilde Mauro Icardi in een ruildeal betrekken, om zo Dybala los te weken uit Turijn. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!