Interview

Veerman en Reijnders mogelijk naar Italië: Die is absoluut nog niet uitgeleerd

Veerman en Reijnders mogelijk naar Italië: "Die is absoluut nog niet uitgeleerd"

21-06-2023 16:00 Laatste update: 16:01

Yannick Sonnemans

Joey Veerman en Tijjani Reijnders werden onlangs door Italiaanse media in verband gebracht met een overstap naar de Serie A. De middenvelder van PSV staat in de belangstelling van SS Lazio, terwijl zijn landgenoot van AZ wordt gelinkt aan AC Milan. Zijn de twee spelmakers al klaar voor de Italiaanse top? VoetbalNieuws sprak met Emile Schelvis, kenner van de Serie A.

"Veerman zou technisch gezien absoluut passen"

Joey Veerman trok anderhalf jaar geleden van SC Heerenveen naar PSV en beleefde een geweldig eerste halfjaar onder Roger Schmidt. Onder Ruud van Nistelrooij ging het dit voorbije seizoen met de nodige pieken en dalen, maar alsnog heeft de kersvers Oranje-international zich in de kijker gespeeld van het Italiaanse Lazio.

"Veerman zou technisch gezien absoluut passen", begint Schelvis wanneer hem naar de kansen van Veerman in de Serie A wordt gevraagd. "Ze hebben hem waarschijnlijk als nummer acht of tien op de korrel als vervanger van Milinkovic-Savic, maar Ik ben wel heel erg benieuwd want Veerman is eigenlijk een zes. Daar hebben ze als Cataldi als nummer één en Antonio als back-up lopen, die hebben goede wedstrijden gespeeld maar zijn klein van stuk. Ze zijn niet hetzelfde als Veerman."

"Het is natuurlijk wel aantrekkelijk voor Joey om met Sarri te gaan werken", vervolgt de analist, die daarmee op het aanvallende voetbal doelt waar de Italiaanse oefenmeester om bekend staat. "Hij is een trainer die wil voetballen, 4-3-3 spelen en laten we wel zijn: Ciro Immobile, Felipe Anderson of Mattia Zaccagni wegsturen. Dat is wel een geweldige opdracht voor Veerman, die kan gewoon drie kanten op."

Afgelopen seizoen was Veerman in de Eredivisie goed voor vier goals en tien assists, maar Schelvis heeft vertrouwen datzelfde of zelfs nog meer kan brengen in Italië. "Milinkovic-Savic heeft geloof ik tien goals en twaalf assists geleverd. Ik geloof dat een Joey in zijn hum ook wel op een behoorlijk aantal kan komen. Hij heeft dat vermogen en de trap ook. Daarnaast vinden veel mensen hem om zijn personality een bijdehante gozer, maar ik mag dat wel."

Reijnders absoluut nog niet uitgeleerd

Naast Veerman wordt ook Reijnders, die een soortgelijke speler is, in verband gebracht met de Italiaanse top. AC Milan zou het op de spelverdeler van AZ hebben gemunt. Waar Schelvis zo positief is over Veerman, heeft hij een stuk minder vertrouwen in Reijnders.

"Nee, die jongen is absoluut nog niet uitgeleerd in Nederland", is Schelvis stellig. Reijnders hoeft volgens de Serie A-kenner nog niet te denken aan een stap naar het buitenland. "Die zou eigenlijk al moeten opteren door nog één jaar naast Clasie de lijnen uit te zetten bij AZ. Qua duelkracht en overzicht, ik weet niet of je dat kan leren, is er nog genoeg om te ontwikkelen. Om dan een stap naar het buitenland te kunnen zetten... Die jongen is alles behalve uitgeleerd in Nederland", besluit hij.